Vrijwilligers

Om het paardrijden en mennen voor iedereen mogelijk te maken, worden de ruiters en menners begeleid door instructie en vrijwilligers. Zonder de inzet van deze mensen kan de stichting niet draaien. Er is bij de SPG Oost Achterhoek doorlopend behoefte aan (nieuwe) vrijwilligers die zich belangeloos inzetten. Ruiters hebben behoefte aan vaste begeleiding en er ontstaat al snel een band tussen ruiter en begeleider waardoor het vrijwilligerswerk niet geheel vrijblijvend is. Het is belangrijk om op regelmatige basis te komen, maar er zijn wel veel mogelijkheden zoals: om de week komen, elke week of bepaalde uren. Gelukkig krijg je er veel dankbaarheid van ruiters, gezelligheid en plezier voor terug.

Wat dat vrijwilligerswerk nou eigenlijk inhoudt? Het is voornamelijk belangrijk dat je het leuk vindt met paarden en met mensen met een beperking bezig te zijn. We werken met geduld en enthousiasme met elkaar samen. Het werk bestaat uit het poetsen en zadelen van paarden, het meelopen met en begeleiden van cliënten tijdens het rijden, mennen en het onderhouden van het tuig. Aan het eind drinken de vrijwilligers vaak samen koffie/thee om het begeleiden gezellig af te sluiten. Nieuwe vrijwilligers kunnen rustig eerst een keer komen kijken en worden ingewerkt. Je hoeft dus zeker niet alles in een keer te kunnen!

Ben je 15 jaar of ouder? Heb je enige ervaring met paarden? Vind je het leuk om met mensen met een beperking om te gaan? Wil je graag gedurende langere tijd op één van de dagdelen komen helpen? Dit kan op woensdagmiddag, woensdagavond, vrijdagavond en zaterdagochtend! Lijkt het jou leuk om ons te komen versterken of twijfel je nog en heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze vrijwilligerscoördinator.

Stage

Ook is het mogelijk om bij ons stage te komen lopen. Dit kan een lange stage van 120 uur zijn of de maatschappelijke stage (MAS) op het voortgezet onderwijs. Voor het lopen van een stage geldt ongeveer hetzelfde als voor de vrijwilligers. Onze ruiters vinden het fijn wanneer mensen voor langere tijd regelmatig komen. Je wordt goed begeleid maar om kunnen gaan met paarden en mensen met een beperking is wel van belang. In je stage is het mogelijk te helpen in de stallen en/of bij het begeleiden van de ruiters en/of de menners.

Wil je graag bij ons een stage lopen? Heb je vragen rondom de stages die wij bieden?

Neem contact op via vrijwilligers@spg-oostachterhoek.nl